Welke type wasmachines zijn er?

Wat voor type wasmachines zijn er? Tegenwoordig is een wasmachine niet meer weg te denken bij het huishouden. Welk huishouden heeft er nu geen wasautomaat? Je hebt natuurlijk altijd een paar uitzonderingen die ervoor kiezen om toch nog liever alles met de hand doen wassen, omdat ze de technologie nog allemaal ingewikkeld vinden. Maar al met al kun je een wasautomaat toch wel bij de eerste levensbehoeftes zetten. Zeker omdat ieder gezin het al druk genoeg heeft buiten het huishouden om. De keuze voor de juiste wasmachine is nog niet zo eenvoudig, maar hieronder wat uitleg over dingen die je moet weten en waar je op moet letten,

Verschillende types wasmachines

Elke wasmachine is natuurlijk gemaakt voor hetzelfde doel, namelijk jouw was zo schoon mogelijk wassen. Maar niet alle machines zijn hetzelfde. De types waar de uitleg over gaat staan hieronder:

  • Voorladers
  • Bovenladers
  • Wasdroogcombinaties
  • Inbouwwasmachines
  • Professionele wasmachines

Voorlader

Iedereen is eigenlijk wel bekend met de voorlader, misschien wist je de benaming er misschien nooit voor. Deze is vaak leverbaar met een 5 tot en met 12 kg vulgewicht. De meest verkochte daarvan is de 7 en de 8 kg trommel. De voorlader heeft een grote vulopening aan de voorzijde en is zeer stabiel tijdens het centrifugeren door de breedte van 60cm. Heb je een houten vloer, denk dan eens aan de Asko wasmachine met de speciale Quattro constructie. De kuip is bevestigd op vier schokbrekers, waardoor de trillingen die ontstaan tijdens het centrifugeren wel tot 80% worden gereduceerd. Doordat de machine ook minder trilt zal de machine ook veel langer mee gaan. Vergelijk alle merken en soorten wasmachines met elkaar en het wordt je al snel duidelijk of je bijvoorbeeld een Miele, Siemens, Bosch of Zanussi moet aanschaffen.

Bovenlader

Geef je de voorkeur aan een wasmachine waarbij je het wasgoed via de bovenzijde in- en uitlaadt, zodat je niet hoeft te bukken en je je rug dus kunt sparen, dan is een bovenlader iets voor jou. Hierbij zit de opening aan de bovenkant en deze kan afgesloten worden met een deksel. Verschillende modellen zijn uitgevoerd met een parkeerstand, zodat de opening aan het einde van het wasprogramma automatisch bovenaan komt te staan. Er zijn een aantal merken die dit combineren met een Softopening trommel. Dat zijn kleppen die heel langzaam openen en sluiten. Iets voor jou? Bekijk eens de Bosch WOT24255NL en de Siemens WP12T445NL. De reden waarom sommige mensen kiezen voor een bovenlader is dat je minder hoeft te bukken en de machine op meer plekken in huis past, doordat hijsmaller is dan een voorlader.

Wasdroogcombinaties

Een was/droogcombinatie is zoals de benaming al zegt een wasmachine en droger in elkaar. Heb je niet zoveel ruimte, dan is dit een interessante optie. Je kan in deze wasautomaat die een opening aan de voorzijde heeft eerst je kleding wassen en vervolgens drogen. Als je de trommel voor het wassen vult met het maximaal gewicht dat je mag drogen, dan kan je non-stop wassen en drogen zonder dat je tussentijds wasgoed eruit hoeft te halen. Ideaal! Iets minder ideaal is dat je iets meer kans op storingen hebt, omdat het 2 apparaten in 1 zijn en dus ook meer onderdelen bevat. Echter, van de bekende A-merken mag u best goede kwaliteit verwachten. Het aanbod is niet heel breed, maar er zijn genoeg interessante opties. De Samsung was-droogcombinatie is bijvoorbeeld voorzien van EcoBubble en Air Wash die zorgt voor frisse kleding en er ook voor zorgt dat deze zeer zuinig wast.

Inbouw wasmachines

Heb je een keuken waarin je een wasautomaat kunt integreren? Dan ben je dus op zoek naar inbouwmodellen. Een model wat je in de keuken plaatst onder planken of keukenblad is altijd een voorladermodel, maar heeft in tegenstelling tot de normale voorladers een minder grote trommel. Misschien is daardoor de populariteit van dit soort machines gedaald, maar het komt ook doordat de prijs in de meeste gevallen veel hoger uitvalt, omdat deze modellen een apart soort montagesysteem hebben van de deur. Voordeel is dat je de wasmachine geheel onzichtbaar kunt maken doordat je hem verbergen kunt achter eem keukenpaneeldeur.

Professionele wasautomaten

Heb je een hotel, ben je bakker, run je een wellness centre of heb je een ander soort bedrijf waardoor je veel moet wassen in 1 keer, dan is een professionele wasautomaat een must. Deze zijn speciaal gemaakt om heel veel meer draaiuren te maken binnen een veel snellere tijd. Ja, ze zijn duurder in aanschaf, maar uiteindelijk ben je minder kwijt als je bekijkt wat je voordelen uiteindelijk zijn. Het wasgoed is sneller schoon, de machine gaat veel langer mee en is natuurlijk een meerwaarde voor je business. Let er wel op dat je vaak een grotere afvoer nodig hebt en dient te beschikken over een meerfasen aansluiting. Win hiervoor professioneel advies in.

Uiteindelijk is het dus vooral van belang dat er vooraf al een soort van idee in het hoofd bestaat waar de wasmachine aan moet voldoen. Iemand die alleen is zal geen gebruik gaan maken van een professionele wasmachine die in een hotel nodig is. Mocht je inspiratie opgedaan hebben en op zoek zijn naar een wasmachine= Kijk gerust even rond op de site onder het kopje wasmachines.

Electronica4u

Alle rechten voorbehouden © | Electronica4u.
Powered by Electronica4u.