Ssst: Stofzuiger voor alle rust

Het liefst willen wij dit allemaal: een stofzuiger die zo stil mogelijk zijn werk doet. Niet alleen maar fijn voor jezelf, maar ook voor de andere gezinsleden en/of de huisdieren. Als jij op zoek bent naar een stofzuiger die aan deze wensen moet voldoen ben je bij deze blog aan het juiste adres.

Maximaal geluidsniveau: 60 dB

Als jij een stille variant stofzuiger wilt hebben, zul je een maximaal geluidsniveau moeten aanhouden van 60 dB. Alles wat onder deze grens valt, is niet luidruchtig en maakt het stofzuigen een stuk geluidsvriendelijker en dus aangenamer.

Zonder dat je er eigenlijk weet van hebt, zit je in huis al snel aan deze hoeveelheid geluid. Hieronder een paar huishoudelijke apparaten op een rijtje gezet:

  • Waterkoker: 70 decibel
  • Airconditioning: 75 decibel
  • Viool spelen: 103 decibel
  • Rockconcert: 130 decibel

Nogmaals wil je de juiste stille keuze willen maken, moet je echt onder de grens van 60 dB blijven.

Keuze blijkt uiteindelijk niet talloos te zijn

Na wat onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat er niet heel veel stofzuigers zijn die onder de 60 dB blijven. Toch heb ik echter wel een model gevonden die aan deze eisen voldeed: de AEG VX82-1-ÖKO. Deze stofzuiger is met zijn ‘smart modus’ onwijs stil. Zo stil dat je hem bijna niet hoort; ik lieg niet. Bekijk hieronder een video van dit model stofzuiger.

Interesse in deze stofzuiger? Neem dan een kijkje onder het kopje huishouden op deze site.

Het voordeel van een stofzuiger < 60 dB

Graag licht ik nog wat grote voordelen uit van een stofzuiger onder de 60 dB. Want niet alleen jij zal hiervan genieten, maar ook anderen in en om jouw woning. Laat ik de voordelen op een rij zetten:

  • Je kunt zelf aangenamer stofzuiger
  • Slapende baby’s worden niet wakker (al hoewel een baby en stofzuigers best wel goed samen lijken te gaan)
  • Kinderen kunnen huiswerk blijven doen
  • Buren worden niet gestoord

Ik hoop dat is door middel van deze blog je een beter beeld heb kunnen geven van het maximale geluidsniveau van een stofzuiger als je op zoek bent naar een stille keuze. Mocht je eruit zijn op deze site zijn er verschillende stofzuigers terug te vinden.

Electronica4u

Alle rechten voorbehouden © | Electronica4u.
Powered by Electronica4u.