Samsung: Wat kan ik er eigenlijk mee?

Tips & Tricks voor de gebruikers van een Samsung.

Heb jij een Samsung telefoon, of ben je geïnteresseerd om er een aan te schaffen? Dan is deze blog geschikt voor jou. Wil jij jouw toestel optimaal kunnen gebruiken, lees deze blog dan aandachtig door. Wij gaan namelijk 6 handige tips voor jullie op een rijtje zetten. Ook al ben je een ervaren Samsung gebruiker een aantal tips zullen je vast nog niet helemaal duidelijk zijn.

1. Nachtmodus / Donkere stand

De eerste tip die wij willen doornemen is voor de nachtelijke gebruikers van Samsung. De donkere stand zorgt dat jouw toestel een donkere interface krijgt, waarbij eigenlijk alle apps en het het systeem vanzelf overschakelen naar de zogenaamde nachtmodus. Sommige apps op de Samsung hebben zelf een nachtmodus, ook wel de donkere modus genoemd. Nu kun je met Android 10 op het gehele toestel de nachtmodus inschakelen. Ideaal dus.

Hoe doe je dit nu eigenlijk? Om dit in het begin in te stellen duurt eventjes, maar dan heb je uiteindelijk wel war. Je moet als eerst de ontwikkelaarsopties aanzetten. Om dit voor elkaar te krijgen ga je via de Instellingen naar Info telefoon. Kies nu Softwaregegevens en tik 7 keer op Buildnummer. Het toestel meldt nu ‘U bent nu ontwikkelaar‘. Wanneer je vervolgens terug gaat naar Instellingen, staat ontwikkelaarsopties nu helemaal onderaan. Je hoeft nu alleen nog even onder het kopje Rendering op Donkere stand afdwingen te klikken.

2. Screenshots

Iedereen houdt ervan om even snel een screenshot te maken. Met deze tip heb je eigenlijk 2 tips in 1 keer gevangen. Als eerste hebben we zoals je het waarschijnlijk al kent: het maken van een screenshot van bijvoorbeeld een webpagina om deze later na nog even terug te bekijken. In principe zou je dan het webadres of die specifieke pagina opnieuw moeten zoeken. Met de screenshot functie van jouw Samsung Browser is dat verleden tijd. Wanneer je een screenshot maakt in deze browser zie je onderaan de screenshot namelijk een Go To Website button. Wanneer je hier op klikt opent jouw browser automatisch de pagina waarvan jij een screenshot hebt gemaakt.

Daarnaast is het mogelijk om met jouw Samsung een scroll-screenshot te maken. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een screenshot van een webpagina wilt doorsturen, maar niet alle tekst op 1 screenshot past. Hoe doe je dit nu? Dit is eigenlijk vrij simpel. Je maakt een screenshot en klikt op het vierkante icoontje links onderin. Je kunt op het icoontje blijven klikken tot alle informatie die jij nodig hebt op de screenshot staat. Wel zo handig.

3. Splitscreen modus

Deze Samsung tip is een handige voor alle multitaskende gebruikers. Voorheen kon je gemakkelijk in de splitscreen modus komen door op de Recents button te klikken. Helaas is die functie vanaf Android 10 niet meer mogelijk. Maar als je even zoekt, kom je er toch wel weer mee weg. Nu kun je gemakkelijk in de splitscreen modus komen door een door jou gekozen handgebaar. Je hebt hier alleen nog maar de One Hand Operation App van Samsung voor nodig. Met deze app stel je zelf in wat voor handeling je wilt verrichten om in bepaalde functies te komen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om van links naar rechts over je scherm te swipen, waarmee je vervolgens de splitscreen modus activeert.

4. Vingerafdrukscanner

Sommige Samsung’s komen met een vingerafdrukscanner op de achterzijde, bij andere toestellen zit het handige ontgrendel systeem ingebouwd in het scherm. Soms kan het zijn dat de vingerafdrukscanner niet helemaal goed werkt. Maar, er is een trucje waardoor je de vingerafdrukscanner kunt optimaliseren! Je kunt onder het kopje Beveiliging en Vingerafdrukscanner namelijk meerdere vingers toevoegen om zo je telefoon te ontgrendelen. De truc: voeg één en dezelfde vinger een aantal keer op verschillende manieren toe, zodat je met jouw voorkeursvinger gegarandeerd je toestel kunt ontgrendelen.

5. Notificaties snoozen

Snoozen doen we niet alleen met de wekker naast ons bed, maar ook met meldingen op Samsung toestellen. Sterker nog, deze tip geldt niet alleen voor Samsung gebruikers maar voor alle Android apparaten. Wanneer je een melding op je telefoon krijgt die je nu even niet kunt openen, kun je de melding snoozen. Zo hoef je de notificatie niet helemaal weg te halen, waardoor je hem waarschijnlijk vergeet, maar gewoon tijdelijk uitstellen. Je doet dit door in de Instellingen naar Meldingen en Geavanceerd te gaan. Vervolgens kun je de functie Meldingen Snoozen Toestaan aanklikken. Wanneer je een melding krijgt kun je deze vervolgens een klein stukje naar links swipen, waarna je de snooze tijd in kunt stellen.

6. Bixby, Samsung’s slimme assistent

Uit alle Samsung tips is dit misschien wel de leukste. Ben je bekend met de spraakbestuurde Google Assistent, of Siri van AppleBixby is Samsung’s eigen uitgebreide variant op deze persoonlijke assistenten. Deze slimme assistent maakt het mogelijk om je Samsung compleet te besturen met enkel je stem. Bixby is echter meer dan een hulpje wat jou kan vertellen of je een paraplu mee naar buiten moet nemen, of Max Verstappen gewonnen heeft en hoe je ook alweer die lekkere pasta maakt. Zo kan Bixby aan de hand van een foto van een product uitzoeken waar je dat precies kunt kopen en helpt de slimme assistent je zelfs te onthouden waar je de auto hebt geparkeerd. Is er iets wat dit systeem niet kan?

Bixby leert van jouw routines en gewoontes, waardoor deze slimme assistent de allerslimste is. De assistent gebruikt deze data om jouw Samsung smartphone slimmer te maken, zodat deze extra makkelijk te gebruiken is. Op deze manier kun je jouw Samsung telefoon optimaal benutten. Bixby is dus slim, handig én persoonlijk. Probeer het zelf maar eens, je zult verstelt staan van de mogelijkheden.

Hopelijk heb je van deze blog iets geleerd. Of ben je overtuigd om een Samsung toestel aan te willen gaan schaffen. Klik hier voor onze eigen favoriete toestel.

Electronica4u

Alle rechten voorbehouden © | Electronica4u.
Powered by Electronica4u.