Uitgelicht: Xiaomi Poco X3 Pro

In deze nieuwe blog nemen wij een dan de producten van onze telefonie onder de loop. De Xiaomi Poco-familie is in korte tijd snel gegroeid. In 2021 zijn er zijn eind maart twee nieuwe modellen aangekondigd. Deze twee modellen verschenen daadwerkelijk begin april op de markt. We hebben het hier over de Xiaomi Poco X3 Pro en de Xiaomi Poco F3. In dit artikel hebben wij de Xiaomi Poco X3 Pro uitgelicht.

Vanuit een oudere versie van de Xiaomi Poco X3 Pro, zijn wij te werk gegaan. Deze telefoon had een goede score, behalve voor netwerkgevoeligheid. Op dit punt scoorde het uit model van de Xiaomi Poco X3 Pro als een van de slechtst geteste telefoons. De Xiaomi Poco X3 Pro werd gericht op gamers op de markt gebracht omdat deze een zeer interessante prijs en prestatieverhouding bood. Ik vond destijds dat deze positionering te beperkt was omdat de Xiaomi Poco X3 Pro kon voldoen aan de verwachtingen van een veel groter publiek dan gamers. De nieuwe versie van de Xiaomi Poco X3 Pro lijkt hetzelfde pad te volgen en maar maakt echter een grote sprong voorwaarts in prestaties richting een breder publiek dan alleen maar een gamingpubliek.

Wat zijn nu daadwerkelijk de wijzigingen die deze nieuwe versie van de Xiaomi Poco X3 Pro heeft doorgebracht ten opzichte van het vorige model?
De Xiamo Poco X3 Pro omvat in grote lijnen de specifieke kenmerken van het X3-assortiment, het is zeer vergelijkbaar qua ontwerp, maar ook qua grootte van het toestel. Hieruit kun je concluderen dat er op het uiterlijk weinig onderscheid gemaakt kan worden ten opzichte van het vorige model. Het scherm lijkt ook identiek te zijn (grootte, resolutie en IPS LCD in beide gevallen). Het gewicht is hetzelfde (215 gr)

Voor het fotogedeelte lijkt de camera aan de voorkant hetzelfde, aan de andere kant voor de hoofdsensor aan de achterkant merk ik een regressie op. De Xiaomi Poco X3 Pro gebruikte de Sony IMX 682 terwijl de Xiaomi Poco X3 Pro de Sony IMX 582 gebruikt. De Sony IMX 582 is geen slechte fotosensor, maar deze regressie is merkwaardig.

De nieuwigheid komt van de CPU en GPU. Hierdoor is er een prestatietoename van 50% als je dit vergelijkt met het vorige model, deze prestatieverbetering gaat gepaard met een aangepast koelsysteem.

Waarom zou jij een Xiaomi Poco X3 in je bezit moeten hebben?
De Xiaomi Poco X3 Pro viel eigenlijk direct al op door zijn prijs / prestatieverhouding. Voor een schappelijk prijs heb je een prima telefoon, waar je trots op mag zijn. Je kunt er mooie foto’s mee maken, je sociale media mee bijhouden of lekker op gamen. Je mag dus stellen dat je met de Xiaomi Poco X3 Pro een van de krachtigste telefoon bezit in deze prijsklasse.

Wil je direct verder naar de Xiaomi Poco X3 Pro klik dan hier.

Misschien nieuwsgierig wat Electronica4u nog meer te bieden heeft? Neem gerust een kijkje op onze site.

Electronica4u

Alle rechten voorbehouden © | Electronica4u.
Powered by Electronica4u.