Sportkleding: Wel of niet in de wasmachine?

In deze blog willen wij een dagelijks probleem voor ieder gezin aan het licht brengen. Mogen sportkleding nu wel of toch niet in de wasmachine? Tijdens het sporten zal u gegarandeerd gaan zweten. Hierdoor zal uw kleding na een training niet altijd even fris meer ruiken. Het is echter zaak om ervoor te zorgen dat de sportkleding niet na iedere training of sportmoment in de wasmachine terecht komen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de sportkleding snel verslijt of tekenen van slijtage zichtbaar wordt.

Er liggen meer risico’s op de loer! Het is ook niet goed voor de onderdelen van uw wasmachine. Vaak worden deze aangetast door bijvoorbeeld het zand, steentjes of andere narigheid die in de sportkleding achterblijven. In deze blog vertellen we u meer over waar u op dient te letten bij sportkleding in het wasmachine.

Tip voor iedereen: Waar altijd op gelet dient te worden is het label in de sportkleding. Dit vertelt u veel over het wasgoed. Denk aan de temperatuur of de duur van het wassen. De meeste wasmachines hebben tegenwoordig hier al een apart programma voor samengesteld. Andere handige informatie dat op het label staat: wel of niet in de wasdroger.

Sportkleding bij lage inspanning uitspoelen in een emmer. 

Het komt wel eens voor dat u weinig heeft gezweet tijdens het sporten en uw sportkleding nog fris ruikt. Gooi het dan niet te snel in de wasmachine, maar pak een emmer met water en spoel de sportkleding uit en gang ze daarna op. Hiermee denkt u ook nog aan het milieu en zal uw hoeveelheid was minder worden. U kunt altijd na een aantal keer sporten de kleding in de wasmachine stoppen om zijn frisse geur weer terug te geven. Let hierbij wel op dat er niet teveel wasmiddel gebruikt wordt. Het wasmiddel zou voor een aantasting van de sportkleding kunnen zorgen. Daarbij vergroot het de kans op schimmel in de wasmachine

Heeft u vlekken in uw sportkleding? Hoe krijgt u ze eruit? 

Bij vlekken in de sportkleding is het soms noodzakelijk om de wasmachine in te schakelen. In de meeste gevallen is het voldoende om de kleding op een lage temperatuur te wassen tussen de 30 of 40 graden Celsius. Echter zijn er natuurlijk altijd weer uitzonderingen. Houd er rekening mee, dat bijvoorbeeld grasvlekken lastig uit de kleding te krijgen zijn. Dit maakt dat het soms noodzakelijk is om kleding meerdere keren in de wasmachine te stoppen. Tegenwoordig zijn er voor sportkleding twee aanraders als u veel was heeft met sportkleding: zoek een wasmachine met een sportprogramma, gebruik wasmiddel gemaakt voor sportkleding.

Klop het ergste vuil eerst buiten even af.

Vuil vindt u overal, dus ook tijdens het sporten. Denk aan sporten die plaatsvinden op het strand, zand modder en gras bij het voetbal, gravel of zand bij de tennissport en ga zo maar door. Dit wilt niemand in zijn wasmachine terugvinden. Klop altijd eerst het ergste vuil van de sportkleding af voordat deze worden toegevoegd aan de wasmand of wastrommel. Hiermee voorkomt u in grote lijnen de kans op slijtage van de onderdelen of zelfs verstoppingen bij uw wasmachine.

Let op steeds meer sporten vinden plaats op kunstgrasvelden. Op deze kunstgrasvelden liggen veel kleine rubberen korreltjes. Deze zijn erg schadelijk voor uw wasmachine. Extra aandacht dus als een van uw gezinsleden hier mee in aanraking komt.

Bent u opzoek naar een nieuwe wasmachine of andere elektronica neem gerust een kijkje op onze site.

Electronica4u

Alle rechten voorbehouden © | Electronica4u.
Powered by Electronica4u.